MSC Splendida: acht dagen Middellandse Zee (incl. vlucht)

3 september 2013 door  
Opgeslagen in Topaanbiedingen

MSC-Splendida

MSC Cruises
MSC is een Italiaanse rederij met veel vaste en vooral tevreden gasten. De schepen van MSC zijn milieuvriendelijk, kindvriendelijk, comfortabel en elegant. Stap aan boord van een willekeurig schip en u voelt direct de Italiaanse sfeer. Ontdek de beste cappuccino en geniet van overheerlijk Italiaans ijs. De rederij is trots op haar Italiaanse afkomst! Uitstekende keuken, vriendelijk personeel, spectaculair entertainment (bijv. Formule 1 simulator, 4D bioscoop of tienerdiscotheek), wellness en ontspanning… beleef het zelf! Voor de kinderen en de jeugd is het vermaak altijd veelzijdig, want voor MSC horen zij erbij en gezinnen zijn graag geziene gasten aan boord. Maar ook aan mensen zonder kinderen is gedacht, aan boord van ieder schip is een kids-free zone. De schepen bieden al het comfort van een groot luxe hotel, echter met één verschil… uw MSC cruiseschip brengt u elke dag naar een andere interessante bestemming! Aan boord van alle schepen van MSC leeft en ademt de romantische geest. Elke variatie op het thema is een kunstwerk op zich, waar u exclusief van kunt genieten. Speciaal voor de Nederlandse gasten is er op alle afvaarten vanuit Nederland, Nederlandstalig personeel aanwezig. Gemak dient de mens!

MSC Splendida
Met zijn futuristische maar toch ingetogen Italiaanse stijl en elegantie is MSC Splendida één van de meest verbluffende schepen van MSC tot nog toe. Dit cruiseschip doet dienst als hemels toevluchtsoord om gelukkige passagiers een reiservaring te bieden die zichzelf overtreft.

Voor een flinke portie verwennerij kunnen gasten terecht in de MSC Aurea Spa. Hier wordt de magie van een Balinese massage gecombineerd met holistische waterbehandelingen, een erfgoed uit de tijd van de Romeinen. Sauna’s, Turks bad, solarium, ontspanningsruimte, thalassotherapie, massageruimte, whirlpool… Gasten genieten van alle faciliteiten in een ontspannende, luxueuze omgeving. Ook voor entertainment aan boord van de luxueuze MSC Splendida krijgen gasten een indrukwekkende keuze voorgeschoteld: 4 zwembaden, een gym, squashbaan, de kans om dankzij een simulator de kicks van een Formule-1 avontuur te ervaren en nog veel meer…

Dit moderne schip is uitgerust met de meest innovatieve systemen om energiebesparingen en milieubescherming te waarborgen, een inspanning die de titel MSC Splendida ECO SHIP opleverde.

Afvaart: 23 november 2013, reissom 2 personen

Cruise Prijs Totaal
De cruise: binnenhut cat. IC, 2 personen 2 x € 499,00 € 998,00
Retourtickets: Amsterdam – Milaan Linate v.v. met KLM
Boekingskosten vlucht
Calamiteitenfonds € 2,50
Reserveringskosten € 19,50
Totaal voor 2 personen € 1.020,00

Deze cruise is te boeken bij Kras.

8 dagen Middellandse Zee
De reis begint met een vlucht met KLM van Amsterdam naar Milaan Linate. De transfer is inbegrepen in de reissom. Het schip vertrekt dezelfde avond naar Marseille, waar het de volgende ochtend aanmeert. Dag 3 kun je doorbrengen in Barcelona, waarna je de enige zeedag hebt, op weg naar Tunesië. Een ontspannen dag op zee, waarbij je kan genieten van de luxe faciliteiten aan boord! De MSC Splendida komt op dag 5 ’s ochtends aan in La Goulette. Vanaf hier start de terugweg: via Palermo (Sicilië), naar Civitavecchia (Rome) en terug naar Genua.

Marseille
De haven, de wirwar van kleine straatjes, de vele kleine winkeltjes en talloze bars en terrasjes maken Marseille zeer de moeite waard. In de oude stad strijk je neer op een terrasje aan de waterkant om te genieten van een bouillabaisse (vissoep, typisch voor deze stad). Wanneer je Marseille al eens uitgebreid verkend hebt, staan er ook mooie facultatieve excursies door de omgeving op het programma! Zo kun je bijvoorbeeld naar de pausenstad Avignon. Het immense en prachtige Palais des Papes slaan we dan ook zeker niet over. In de veertiende eeuw zetelden hier de Pausen, die, moe geworden van de vele twisten, Rome inwisselden voor Avignon. Het fantastische paleis lijkt meer op een burcht dan een paleis en werd door de Kerkelijke Vaders niet alleen als zetel van de kerk gebruikt, het moest bovenal macht uitstralen. Aan het begin van de avond verlaten we de Franse havenstad.

Barcelona
Liefhebbers van kunst en cultuur zijn in Barcelona aan het juiste adres! Vergaap je aan de wereldberoemde werken van Gaudí, Picasso’s beeldschone schilderijen in het populaire Museu Picasso, de imposante rode bakstenen Arc de Triomf of struin de gezellige winkeltjes in Ciutat Vella, de ‘oude stad’, af. Je kan ontspannen in één van de mooie parken, waaronder het prachtige door Gaudí ontworpen Park Güell. Geniet tussen alle bezienswaardigheden door vooral van de beste tapas en de heerlijke visspecialiteiten die vers uit zee zijn gevist! Ook de populaire Nova Mar Bella Beach, de alom bekende Sagrada Familia, de gezellige Ramblas boulevard, het Plaza de Catalunya en de prachtige kathedraal van Barcelona mogen eigenlijk niet in een bezoek aan Barcelona ontbreken.

La Goulette
In La Goulette, gelegen aan de kust van Tunesië, kom je in aanraking met de Arabische wereld. De facultatieve excursies laten je kennismaken met Tunis, een levendige stad. De stadstour brengt je naar de Grote Moskee en de Souk. De liefhebbers van historie boeken natuurlijk de excursie naar het net even buiten Tunis gelegen Carthago. Deze eeuwenoude stad werd in 146 voor Christus door de Romeinen met de grond gelijk gemaakt, maar de legendarische naam bleef voortleven. Het was de rivaal van het machtige Rome en moest na drie oorlogen, waarbij de Chartagers onder meer Hannibal met olifanten over de Alpen lieten trekken, het onderspit delven. Alleen de ruïnes aan de rand van de Sahara herinneren nog aan de glorie van Carthago. De eeuwenoude archeologische opgravingen, de haven Salambo, het archeologisch museum, de Romeinse baden, de Punische tempel en het theater zijn allen de moeite van een kijkje zeker waard.

Palermo
Palermo ligt op Sicilië, het domein van de Etna-vulkaan! Hier vind je interessante steden, pittoreske dorpen en archeologische vindplaatsen. Dankzij de centrale en dus strategische ligging heeft de geschiedenis heel wat sporen en monumenten achtergelaten uit tijden dat volkeren als de Grieken, Byzantijnen en Arabieren de macht over het eiland probeerden te verwerven. Romeinse tempels worden dan ook afgewisseld met Normandische kerken, die zelf vervolgens gebroederlijk naast indrukwekkende paleizen staan uit bijvoorbeeld de barok. Wakend oog van al dit stedenschoon blijft de machtige Etna, de nog immer actieve en altijd rokende vulkaan die tot de actiefste ter wereld behoort. Het landschap is afwisselend, van met koren bedekte heuvels tot ruige bergstreken en lange zandstranden.

Rome
We meren ’s morgens vroeg aan in Civitavecchia, de havenstad van het eeuwenoude Rome. Vandaag is een dag om je onder te dompelen in de Romaanse pracht en praal. De oudheid, het heerlijke Zuid-Europese klimaat, de overheerlijke keuken en de vele bezienswaardigheden vormen samen de perfecte ingrediënten voor een heerlijke dag in deze stad. Laten we beginnen met het Colosseum, het enorme amfitheater dat werd gebruikt voor allerlei spektakels zoals gladiatorengevechten, en het oude antieke centrum, het Forum Romanum. En dan het Vaticaan… het hart en hoofd van de katholieke kerk, de St. Pieter en de Sixtijnse Kapel met de schilderingen van Michelangelo. Geniet van de vele levendige pleinen, fonteinen en kerken die je op je ontdekkingstochten tegenkomt en ga eens een cappuccino drinken op het Piazza Navona, het door paleizen omringde plein en het sociale hart van Rome. Natuurlijk mogen de Spaanse Trappen en het Pantheon niet op uw programma ontbreken! Laat je in één van de vele sfeervolle restaurants verrassen door de heerlijke regionale keuken en een uitstekende Italiaanse wijn. Vergeet niet bij de beroemdste fontein van Rome, de Trevifontein, een muntje over je schouder de fontein in te gooien. Volgens de legende zal je dan namelijk ooit naar Rome terugkeren!


Reageer!

Laat weten wat jij van dit artikel vindt...
Kom je hier vaker? Regel een plaatje bij jouw reacties m.b.v. een gravatar!

*