Costa neoRiviera: acht dagen Midden Oosten

5 september 2013 door  
Opgeslagen in Topaanbiedingen

Kamelen in het Midden-Oosten

Costa Cruises
Costa Cruises is een Italiaanse rederij, met aantrekkelijke prijzen en faciliteiten voor kinderen. Costa Cruises vaart met 19 moderne schepen.

Costa neoRiviera
De Costa neoRiviera, vanaf november 2013 als zodanig in de vaart, is een middelgroot schip dat de charme en sfeer van de Italiaanse Rivièra, de Côte d’Azur en de kust van Amalfi uitstraalt. De Costa neoRiviera biedt plaats aan ruim 1.000 passagiers en net geen 500 bemanningsleden. Er zijn drie restaurants, waarvan één een buffetrestaurant is. ’s Avonds is er volop vertier in het theater, het casino en de disco. De kinderen kan je met een gerust hart achterlaten in de Squok Club waar ze, naar leeftijd ingedeeld, sport- en spelactiviteiten voorgeschoteld krijgen.

8 dagen Midden Oosten
Het nieuwe reisschema ‘De Emiraten in stijl’ op de Costa neoRiviera biedt 8-daagse cruises vanuit Dubai. Het vertrek is elke zondag uit de wondere wereld van wolkenkrabbers, welvaart, wadis en woestijnen. Vervolgens zet de Costa neoRomantica koers naar Muscat, de hoofdstad van het authentieke Oman. Hierna wordt Abu Dhabi, een van de emiraten, aangedaan en vervolgens weer terug naar Dubai. Bijzonder is dat het schip op elke bestemming een overnachting heeft, waarmee Costa Cruises een geheel nieuw type cruise introduceert: slow cruising!

Dubai
Dubai mag dan een paradijs voor shoppers zijn, maar eens iets heel anders is het bekijken van de Koninklijke stallen en het bijwonen van een traditionale Arabische paardenshow. Een andere mooie afwisseling vormt ‘het schip van de woestijn’, de kameel. Bijvoorbeeld het kameelmuseum, een bezoek aan een kamelen zuivelboerderij of het bijwonen van kameelraces, een traditie die diep verankerd is in de ziel van de Emiraten, hoewel de jockeys tegenwoordig robots zijn. Modern en traditioneel gaat hier hand in hand en natuurlijk kunnen ook de bekende hoogtepunten van Dubai zoals ’s werelds hoogste wolkenkrabber Burj Khalifa, het 7-sterren hotel Burj Al Arab en natuurlijk het palmeneiland Jumairah worden bezocht.

Muscat, Oman
Een mooie afwisseling tijdens de cruise is het meer traditionele en gastvrije Oman, met een rijke geschiedenis en culturele schatten. Het Arabisch schiereiland heeft keus uit meer dan 600 kastelen, forten, verlaten stadjes en boeiende overblijfselen. Het landschap varieert van bergen met grillige pieken tot vruchtbare oases met palmbomen en meertjes. Een absoluut hoogtepunt is het authentieke Nizwa, de vroegere hoofdstad van het Sultanaat met het imposante 17e eeuwse fort en de levendige souk. Voor thrillseekers is er het zogenaamde ‘Dune Bashing’; in 4-wheel drives door de woestijn racen. Een onvergetelijke ervaring in Oman is ook een overnachting in een Bedoeïenenkamp.

Abu Dhabi
Zo is het in Abu Dhabi onder andere mogelijk een nacht onder de sterrenhemel door te brengen in de woestijn, gevolgd door ontbijt in een Arabisch dorp. Strandliefhebbers kunnen een dag doorbrengen aan het strand van het exclusieve Al Maya resort en cultuurliefhebbers kunnen zich laven aan het uitgebreide culturele aanbod, zoals het Guggenheim museum of het Louvre. Autoliefhebbers hebben hier de unieke kans het eerste Ferrari themapark ‘Ferrari World’ te bezoeken.


Afvaart: 8 december 2013, reissom 2 personen

Cruise Prijs Totaal
De cruise: ninnenhut cat. IC, 2 personen 2 x € 315,00 € 630,00
Retourtickets: Amsterdam – Dubai 2 x € 259,00 € 518,00
Boekingskosten vlucht € 15,00
Calamiteitenfonds € 2,50
Reserveringskosten
Totaal voor 2 personen € 1.165,50

De vluchtprijs bedraagt € 259,- per persoon met ArkeFly. Een binnenhut op de Costa neoRiviera is beschikbaar vanaf € 315,-, een buitenhut (mogelijk met beperkt zicht) is te boeken vanaf € 438,- en voor € 849,- kun je in een buitenhut met balkon vertoeven. Getoonde prijzen zijn per persoon, inclusief havengelden, alle maaltijden en faciliteiten.

Reageer!

Laat weten wat jij van dit artikel vindt...
Kom je hier vaker? Regel een plaatje bij jouw reacties m.b.v. een gravatar!

*