Twee nieuwe Norwegians

25 oktober 2013 door  
Opgeslagen in Cruisenieuws, Cruiseschepen, Prijsvragen

Norwegian Breakaway

Norwegian Cruise Line heeft half juli (2013) laten weten dat het definitief een opdracht voor de bouw van een tweede ‘Breakaway Plus’ cruiseschip heeft belegd bij de Duitse Meyer Werft in Papenburg. De oplevering staat gepland in het voorjaar van 2017. Samen met het eerste Breakaway Plus schip, dat in oktober 2015 in de vaart komt, gaat het om de twee grootste schepen in de vloot van NCL.

Twee nieuwe Breakaway Plus schepen
De twee nieuwe Breakaway Plus schepen zijn de tiende en elfde van NCL die door Meyer Werft zal worden gefabriceerd. De Duitse werf is momenteel druk bezig met de bouw van de Norwegian Getaway die medio januari 2014 gereed zal zijn. Qua ontwerp en innovatie zullen ze vergelijkbaar zijn met de huidige Breakaway-klasse, waarvan de eerste, de Norwegian Breakaway, in eind april 2013 werd geïntroduceerd. De gecombineerde contractkosten van de bouw van de twee nieuwe Breakaway Plus schepen bedragen 1,4 miljard dollar.

‘De ongelooflijke respons die we krijgen van gasten, reisbureaus en media met de lancering van de Norwegian Breakaway heeft ons gesterkt in ons besluit om een tweede Breakaway Plus schip aan onze vloot toe te voegen. Met baanbrekende elementen, die nog bekend zullen worden gemaakt, en een extra dek om verdere innovaties te integreren kunnen we met deze nieuwe schepen onze gasten nog meer kennis laten maken met het nieuwe Norwegian’, aldus Kevin Sheehan, CEO van NCL.

Namen nieuwe Norwegian Breakaway Plus schepen bekend
Norwegian Cruise Line heeft voor de naamgeving van haar twee nieuwe Breakaway Plus cruiseschepen de hulp ingeroepen van het publiek. De rederij heeft fans in vijf landen gevraagd om de namen voor de twee nieuwe schepen te kiezen. De wedstrijd, die tussen 10 en 24 september gehouden werd, heeft meer dan 100.000 stemmen opgeleverd. Iedereen die stemde deed automatisch mee aan de wedstrijd met als hoofdprijs een reis voor twee personen naar de inaugurele festiviteiten van het eerste Breakaway Plus schip, inclusief vliegreis.

Via haar Facebookpagina kon je kiezen uit 10 namen voor de twee nieuwbouw schepen van de Breakaway Plus serie:

  norwegian breakaway plus

 • Norwegian Dreamaway
 • Norwegian Sailaway
 • Norwegian Bliss
 • Norwegian Journey
 • Norwegian Passion
 • Norwegian Discovery
 • Norwegian Muse
 • Norwegian Triton
 • Norwegian Escape
 • Norwegian Treasure

De 163.000 brutoton metende schepen, met plaats voor 4.200 gasten, zullen Norwegian Escape en Norwegian Bliss gaan heten. Ze worden gebouwd op de Meyer Werft in Papenburg, Duitsland en komen in respectievelijk 2015 en 2017 in de vaart.

Reageer!

Laat weten wat jij van dit artikel vindt...
Kom je hier vaker? Regel een plaatje bij jouw reacties m.b.v. een gravatar!

*