Quantum of the Seas

4 juni 2013 door  
Opgeslagen in Cruiseschepen

quantum-of-the-seas

De schepen in de Quantum Klasse maken een enorme stap voorwaarts op zee met veel nieuwe activiteiten en attracties. Botsauto’s, skydiven en een reusachtige serre met 270 graden uitzicht, die omgetoverd kan worden tot schitterend theater zijn slechts een paar van de unieke mogelijkheden op de Quantum of the Seas. Het hoogtepunt is de North Star, een glazen bol die 100 meter boven het schip hangt voor een prachtig 360 graden uitzicht. Ook is er een Seaplex, de grootste indoor actieve ruimte op zee met onder ander een basketbalveld en trapeze.

De Quantum schepen, waaronder de Quantum of the Seas, hebben 18 dekken en bieden plaats aan 4180 passagiers in 2090 hutten. Iedere hut aan boord heef uitzicht op zee en daarnaast introduceert de Quantum of the Seas de ruimste hutten ooit.

Cruisen op de Quantum of the Seas?
Sinds 4 juni 2013 is het voor iedereen mogelijk om de boekingen te maken voor de Quantum of the Seas van Royal Caribbean. Cruisepassagiers die eerder met de cruisemaatschappij gevaren hebben, Crown & Anchor leden van Royal Caribbean, konden al eerder reserveren (vanaf 27 mei). De eerste cruises vinden plaats vanaf november 2014. Voorlopig zijn alleen de cruises tot en met april 2015 beschikbaar.

Vaarroutes Quantum of the Seas
Het paradepaardje van de Amerikaanse cruisemaatschappij zal haar eerste 18 cruises in de Caribbean afleggen, variërend van 7 tot 12 nachten. De eerste inaugurele cruise staat gepland op 23 november 2014. Tot aan april 2015 zal de Quantum of the Seas vanuit haar thuishaven Cape Liberty in New York cruises maken naar zowel het oostelijke als het zuidelijke gedeelte van de Caribbean en de Bahama’s:

  • zeven en acht nachten naar de Bahama’s
  • acht tot elf nachten naar de Oost-Caribbean
  • elf en twaalf nachten naar de Zuid-Caribbean

De 8- en 9-daagse cruises naar de Bahama’s gaan vanaf Cape Liberty naar Orlando, Nassau en het prive-eiland CocoCay. De Oostelijke Caribische routes van 9 tot 12 dagen gaan naar San Juan op Porto Rico, Samana (Dominicaanse Republiek), St. Thomas, St. Kitts en Sint Maarten. De zuidelijke Caribische route van 12 dagen doet daarnaast ook San Juan, Martinique en onder andere Barbados aan. Op de meeste cruises zal de Quantum of the Seas ook Labadee aandoen, een privé-strand van Royal Caribbean aan de noordkust van Haïti.

Reacties

Eén reactie op “Quantum of the Seas”
  1. Tjerk zegt:

    Ik heb gezien in papenburg wat een pracht van cruiseschip

Reageer!

Laat weten wat jij van dit artikel vindt...
Kom je hier vaker? Regel een plaatje bij jouw reacties m.b.v. een gravatar!

*