Costa neoCollection

costa-riviera

Onder de naam Costa neoCollection introduceert Costa Cruises een nieuwe manier van cruisen waarbij de nadruk ligt op meer tijd om te ontspannen en ‘off the beaten track’ bestemmingen te ontdekken. Al eerder introduceerde de Italiaanse rederij als eerste het ‘fly & cruise’ concept (in de jaren ’50), rond-de-wereldcruises, minicruises en wintercruises in de Middellandse Zee. Aan deze reeks wordt nu de ‘slow cruise’ neoCollection toegevoegd.

Slow cruise concept
Het nieuwe ‘slow cruise’ concept is een geheel nieuwe cruisebeleving waarbij beter wordt tegemoetkomen aan de individuele wensen van de reiziger op basis van reisritme en wensen, zowel aan boord als aan land. Dit betekent exclusievere routes met nieuwe bestemmingen aan boord van kleinere schepen. De vaarschema’s bevatten langere stops in de aanleghavens waardoor de reiziger meer mogelijkheid krijgt om de bestemming grondiger te verkennen. Ook zullen er excursies op maat worden aangeboden die geschikt zijn voor kleinere groepen en wordt aan boord ingespeeld op persoonlijke wensen.

De Emiraten in stijl
Met ingang van winter 2013/2014 breidt Costa Cruises haar aanbod uit met de komst van de Costa neoRiviera. Het nieuwe reisschema ‘De Emiraten in stijl’ op de Costa neoRiviera biedt 8-daagse cruises vanuit Dubai. Het vertrek is elke zondag uit Dubai om vervolgens koers te zetten naar Muscat, de hoofdstad van Oman. Hierna wordt Abu Dhabi aangedaan en vervolgens keert het schip weer terug naar Dubai. Bijzonder is dat zij op elke bestemming een overnachting heeft, waarmee Costa Cruises een nieuw type cruise introduceert.

‘De Emiraten in stijl’ kenmerkt zich door het relaxte tempo dat de gelegenheid geeft beter kennis te nemen van de plaatsen en magische sfeer in dit deel van de wereld. De gasten van de Costa neoRiviera kunnen in kleine groepjes exclusieve excursies maken die speciaal voor deze cruise zijn ontworpen.

Zo is het in Abu Dhabi onder andere mogelijk een nacht onder de sterrenhemel door te brengen in de woestijn, gevolgd door ontbijt in een Arabisch dorp. Strandliefhebbers kunnen een dag aan het strand van het exclusieve Al Maya resort vertoeven en cultuurliefhebbers kunnen zich laven aan het uitgebreide culturele aanbod, zoals het Guggenheim museum of het Louvre. Autoliefhebbers hebben hier de unieke kans het eerste Ferrari themapark ‘Ferrari World’ te bezoeken.

Een mooie afwisseling tijdens de cruise is het meer traditionele en gastvrije Oman, met een rijke geschiedenis en culturele schatten. Het Arabisch schiereiland biedt keus uit meer dan 600 kastelen, forten, verlaten stadjes en boeiende overblijfselen. Het landschap varieeert van bergen met grillige pieken tot vruchtbare oases met palmbomen en meertjes. Een absoluut hoogtepunt is het authentieke Nizwa, de vroegere hoofdstad van het Sultanaat met het imposante 17e eeuwse fort en de levendige souk. Voor thrill seekers is er het zogenaamde ‘Dune Bashing’; in 4-wheel drives door de woestijn racen. Een onvergetelijke ervaring in Oman is ook een overnachting in een Bedoeïenenkamp.

Dubai mag dan een paradijs voor shoppers zijn, maar eens iets heel anders is het bekijken van de Koninklijke stallen en het bijwonen van een traditionale Arabische paardenshow. Een andere mooie afwisseling vormt ‘het schip van de woestijn’, de kameel. Bijvoorbeeld het kamelenmuseum, een bezoek aan een kamelen zuivelboerderij of het bijwonen van kamelenraces, een traditie die diep verankerd is in de ziel van de Emiraten, hoewel de jockeys tegenwoordig robots zijn. Modern en traditioneel gaat hier hand in hand en natuurlijk kunnen ook de bekende hoogtepunten van Dubai zoals ’s werelds hoogste wolkenkrabber Burj Khalifa, het 7-sterren hotel Burj Al Arab en natuurlijk het palmeneiland Jumairah worden bezocht.

Het winterprogramma 2013/2014 in de Emiraten wordt verder uitgebreid met de Costa Fortuna, die van 20 december 2013 tot 21 maart 2014 8-daagse cruises vanuit Dubai uitvoert naar Muscat (eveneens inclusief een overnachting) en Khasab in Oman, Abu Dhabi en dan terug naar Dubai.

Costa neoCollection
De twee schepen die hiervoor worden ingezet zijn de Costa neoRomantica en Costa’s laatste aanwinst de Costa neoRiviera. Deze relatief kleine schepen zijn ideaal voor slow cruisen omdat zij gemakkelijker bij de minder bekende bestemmingen kunnen komen. Het project neoCollection gaat op 9 februari 2014 van start met een bijzondere cruise, de Grand African Tour. Deze vertrekt vanuit Dubai aan boord van de Costa neoRiviera en duurt 62 dagen. Het combineert de mooiste stranden van de Indische Oceaan met een safari in Zuid-Afrika. De Costa neoRiviera zal ook in de lente en de zomer van 2014 een nieuwe dimensie toevoegen aan cruises met 12-daagse reizen in de Middellandse Zee, weg van het massatoerisme.

De neoRomantica start op 1 juni 2014 met cruises vanuit Amsterdam en vaart onder meer naar de Noordkaap en de mooiste Baltische steden. Degenen die de kortste nacht willen ervaren kunnen op 7 juli in Amsterdam inschepen voor de cruise ’Voorbij de Noordkaap’. Deze gaat naar de poolcirkel en doet de Svalbard eilandengroep in Spitsbergen aan.

Reageer!

Laat weten wat jij van dit artikel vindt...
Kom je hier vaker? Regel een plaatje bij jouw reacties m.b.v. een gravatar!

*