Carnival Sunshine

15 november 2013 door  
Opgeslagen in Cruiseschepen

De Carnival Sunshine is het eerste schip van de nieuwe generatie funschepen van Carnival; Funship 2.0. Het is geen nieuw schip, maar een 17 jaar oud schip dat in 2013 compleet gerenoveerd werd, met een scala aan nieuwe features, zoals de Havana Bar, Playlist Productions, JiJi Asian Kitchen, Guy’s Burger Joint en 182 nieuwe hutten. Toen het schip in 1996 in de vaart kwam, was ze het eerste passagiersschip dat meer dan 100.000 ton woog.

Het “Fun Ship 2.0” programma houdt in dat alle Carnival-schepen worden omgetoverd. Het programma richt zich vooral op voedsel, drank en entertainment. De rederij luistert hierbij naar de wensen van haar passagiers. In 2012 werd besloten dat ook de Carnival Destiny omgeturnd zou worden, dus begin 2013 is het schip bij Fincantieri in Triëst (Italië) het droogdok ingegaan voor haar 115 miljoen euro kostende, 49-daagse transformatie.

In mei kwam het schip tevoorschijn en de make-over was zo extreem, dat het schip werd omgedoopt tot de Carnival Sunshine. De veranderingen waren niet alleen van cosmetische aard; Carnival heeft ook de liften, airconditioning units, elektrische stations en wasmachines vervangen. De nieuwe apparatuur is ontworpen om het brandstofverbruik te verminderen, als onderdeel van de pogingen van Carnival om over te gaan naar een groenere vloot.

Fun voor alle leeftijden
De Carnival Sunshine is, als alle Carnival schepen, heel geschikt voor families en gezinnen. Voor alle leeftijden is er wat te doen. Kinderen van 2 tot 11 jaar kunnen naar Camp Carnival, waar een hoop activiteiten worden georganiseerd. Kinderen van 12 tot 14 jaar gaan naar Circle C, waar zowwel aan boord als aan land genoeg wordt georganiseerd. In Club 02 kunnen tieners tussen de 15 en 17 jaar gezellig samenkomen om een film te kijken of naar muziek te luisteren. Ook voor volwassenen ontbreekt het aan niets. ’s Avonds is er een bruisend (typisch Amerikaans) amusement met onder andere shows en musicals. Of kom geheel tot rust in de Spa Carnival en ontsnap aan de dagelijkse beslommeringen.

carnival-sunshine-glijbanen

Faciliteiten Carnival Sunshine
Carnival is dé cruiseline voor liefhebbers van echte fun-schepen met veel bruisend entertainment en faciliteiten. Op de Carnival Sunshine vind je onder andere twee zwembaden, een aquapark met vijf van de grootste glijbanen van de hele Carnival vloot, ligbedden met handdoeken, jacuzzi’s, diverse bars en lounges, theater, casino, internetruimte, kinderclub, winkels, minigolf en een uitgebreide spa. Dat de rederij goed geluisterd heeft naar de wensen van haar passagiers, zie je vooral aan het herplaatsen van een aantal faciliteiten. De “adults-only Serenity space”, een rustruimte uitsluitend voor volwassenen, is een stuk groter en verplaatst naar een rustig gedeelte van het schip. En Cucina del Capitano ligt niet onder het basketbalveld, zoals op de Carnival Breeze.

Culinair
Op de Carnival Sunshine vind je twee normale restaurants, vijf specialiteitenrestaurants, waarvoor een toeslag geldt, een buffetrestaurant en een snackbar. De Fun Ship 2.0-toevoegingen op culinair gebied zijn Guy’s Burger Joint, Cucina del Capitano, Ji Ji en de Caribische strandbars the Blue Iguana Cantina en Red Frog Pub.

Het eerste restaurant, Sunrise, vind je achterop het schip, verdeeld over twee dekken. Hier wordt ook het ontbijt en de lunch geserveerd. Er zijn twee dinerzittingen (fixed-seating), de eerste om 18:00 uur en de tweede om 20:15 uur. De Sunset vind je in het midden, en daar kan je van 17:45 uur tot 21:30 uur terecht. Het buffetrestaurant op dek 9, de Lido Marketplace, is wat klein voor het aantal passagiers, vooral op excursiedagen.

Bij Guy’s Burger Joint, bij het zwembad, bestel je heerlijke hamburgers. Ze zijn zo populair, dat er op een gemiddelde dag (per schip!) zo’n 1.200 burgers verkocht worden. Bij de Blue Iguana Cantina, ook bij het zwembad, bestel je je eigen burrito of taco. Op zeedagen kan je sandwiches en wraps eten bij Serenity, of bestel een hotdog bij Sea Dogs. De Havana Bar is een elegante bar op het achterdek van het schip, waar het schijnbaar nooit druk is. Aan beide zijden zit een specialiteitenrestaurant; aan de ene kant het Italiaanse familierestaurant Cucina del Capitano (toeslag $ 12 per volwassene en $ 5 per kind) en aan de andere kant Ji Ji, een Aziatisch restaurant. Ook hier betaal je $ 12 per persoon, maar dat is spotgoedkoop voor wat je krijgt. Op dek 4, midship, vind je Fahrenheit 555, het bekende steakhouse van Carnival, waar je $ 35 betaalt voor een voorgerecht, salade, hoofdgerecht en dessert. Aan de overkant zit Bonsai Sushi, a la carte geprijsd, variërend van $ 1 tot $ 15 per item.

Chef’s Table
Op de Carnival Sunshine kun je voor 75 dollar per persoon een kijkje in de keuken nemen. Tijdens deze insiders-tour ontmoeten passagiers de manager, wandel je door de keuken, proef je diverse gerechtjes in Fahrenheit 555 en is er tijd om vragen te stellen. Reserveren is verstandig, aangezien veel mensen dit interessant vinden.

Accommodaties
Op de Carnival Sunshine vind je comfortabel ingerichte binnenhutten (ca. 17m2) en buitenhutten (ca. 20m2) met 2 losse bedden, zitje, tv, telefoon, roomservice. Badkamer met douche, toilet. Deluxe buitenhutten hebben een grote badkamer met aparte douche en ligbad. Buitenhut met balkon (ca. 22m2) hebben een balkon. Suites (ca. 31m2) hebben tevens een zithoek, minibar, ramen van vloer tot plafond, balkon met zitje.

Eigenschappen Carnival Sunshine
De Carnival Sunshine is een groot schip; een bruto gewicht van 102.853 ton, 272 meter lang en 14 dekken. Aan boord is plaats voor 3006 passagiers en 1124 bemanningsleden. De officieren zijn van Italiaanse afkomst.

carnival-sunshine-italie

De Carnival Sunshine cruisers
President en CEO Gerry Cahill beschrijft de passagiers als bescheiden, zeer sociaal, prijsbewust en op zoek naar de georganiseerde lol. De nadruk ligt nog altijd op plezier! Het zijn vooral Noord-Amerikaanse stelletjes, gezinnen en intergenerationele groepen. De gemiddelde passagier is in de 40. Ondanks pogingen om uit te breiden naar andere markten (nieuwe schepen lanceren in Europa en Carnival heeft hard geprobeerd een meer internationale klantenkring aan te trekken) is meer dan 90 procent van de passagiers Amerikaan.

Carnival zal geen schepen in Europa hebben in 2014. De internationale uitzondering is Carnaval Spirit, die “Aussified” is en dat blijkt een grote hit Down Under. Het schip doet het er zo goed, dat ook de Carnival Legend zal worden ingezet in Sydney vanaf september 2014.

Fooienbeleid Carnaval Sunshine
Carnival raadt een fooi aan van $ 11,50 per persoon, per dag. De richtlijnen wijzen $ 5,80 toe aan het eten, $ 3,70 voor het hutpersoneel en $ 2 per dag voor alternatieve diensten, waartoe ook de keuken, entertainment en andere personeel behoren. Het bedrag wordt automatisch toegevoegd aan je account aan boord, maar het kan worden aangepast bij de “guest services desk”. Een fooi van 15 procent wordt automatisch toegevoegd aan je rekening bij de bar.

Vaarroutes Carnaval Sunshine
De Carnival Destiny heeft vooral vier en vijf nachten in de Caribbean gevaren vanaf Miami. In februari is ze vertrokken voor een 18-daagse transatlantische oversteek naar Venetië, waar de make-over begon. De Carnival Sunshine heeft in de zomer nog in Europa gevaren, maar in november 2013 heeft ze de oversteek naar Amerika gemaakt. Ze zal in eerste instantie vertrekken voor cruises van een week vanaf New Orleans richting Bahama’s en Caribbean. Later zal de Carnival Sunshine de Carnival Dream vervangen, en vertrekt ze vanaf Port Canaveral (Orlando) voor met name 8-daagse cruises naar de Caribbean.

Reageer!

Laat weten wat jij van dit artikel vindt...
Kom je hier vaker? Regel een plaatje bij jouw reacties m.b.v. een gravatar!

*