Vernieuwde MSC Armonia

20 november 2014 door  
Opgeslagen in Cruisenieuws

msc armonia verlenging

MSC Armonia is na een volledige make-over opnieuw te water gelaten in de historische haven van Genua. Ze is hiermee de eerste van vier MSC-schepen die worden verlengd en verbeterd als onderdeel van het prestigieuze Renaissance Programma. Honderden journalisten en vertegenwoordigers uit de reisindustrie gingen aan boord om haar vandaag te vergezellen op de inaugurele reis naar de Canarische Eilanden.

Ook MSC Cruises CEO Gianni Onorato was van de partij, om zijn vernieuwde schip aan de wereld te tonen. MSC Armonia beschikt nu over meer balkonhutten, is ruimer geworden, heeft flexibele nieuwe dinermogelijkheden en gloednieuwe clubs voor jonge gasten van alle leeftijdscategorieën. En dan is er nog het spetterende Spray Park aan dek, met interactieve jets, glijbanen en ander waterpret. Kortom: een indrukwekkend nieuw uiterlijk voor een toch al prachtig schip.

Beeldmateriaal MSC Armonia in the sun, Genoa 18 November

Feestelijke inaugurele reis
De volledig vernieuwde MSC Armonia vertrekt vandaag uit Genua voor een tiendaagse cruise door het Middellandse Zeegebied naar de Canarische Eilanden. Onderweg doet ze Marseille, Cartagena, Gibraltar, Cadiz, Funchal, Santa Cruz de La Palma en Santa Cruz de Tenerife aan. Tijdens de reis hebben gasten de keuze uit drie MSC Experiences: het basic Bella, het meer luxueuze Fantastica of het exclusieve Aurea met spabehandelingen en drankjes inbegrepen. Speciaal voor deze gelegenheid heeft MSC Cruises een eenmalig programma van havenfestiviteiten georganiseerd, met dansers, muzikanten, cadeautjes voor gasten en vuurwerk in zowel Marseille als Tenerife. Aan boord kunnen gasten genieten van een speciaal galadiner en spectaculaire theatervoorstellingen. Na deze reis vult de vernieuwde MSC Armonia haar winterseizoen met achtdaagse cruises tussen de Canarische Eilanden en Marokko.

Make-overs en nieuwe schepen
MSC Armonia is de eerste van vier schepen van MSC Cruises die een volledige make-over krijgen. Dit als onderdeel van het Renaissance Programma waar € 200 miljoen mee gemoeid is. Nieuw aan boord zijn 94 prachtige balkonhutten, volledig gerestylede restaurants, waaronder een buffet dat 20 uur per dag geopend is, en mooie bars. Met 20 uur entertainment per dag is vervelen nagenoeg onmogelijk, ook niet voor kinderen. Er zijn speciale clubs voor alle leeftijd: de door Chicco® ontworpen Baby Club voor 0-3 jaar, Mini Club voor 3-6 jaar, Junior Club voor 7-11 jaar, Young Club voor 12-14 jaar en Teen Club voor 15-17 jaar. Ook is er een speciale Playroom ontworpen door en gevuld met LEGO®. Het Renaissance Programma wordt naar verwachting in november 2015 afgerond en is onderdeel van een nog veel groter groeiplan. Tussen 2017 en 2019 gaat MSC Cruises vier nieuwe schepen introduceren in twee verschillende prototypen. Nog drie schepen staan in de optie.

Beeldmateriaal Armonia in Genova

Groei van 800% in 10 jaar
MSC CEO Onorate over de nieuwe aanwinst: “Ik ben erg trots op wat wij en onze partners bij Fincantieri hebben bereikt met de MSC Armonia. Ze is niet alleen mooier en ruimtelijker, ze heeft ook een nieuw leven gekregen dat haar nog aantrekkelijker maakt voor zowel ervaren cruises als mensen die voor het eerst aan boord stappen. Daarom noemen we haar ‘het schip dat bij je past’. In 2004 verwelkomden we 80.000 gasten per jaar, nu zijn dat er al 40.000 per dag. Een groei van 800% in tien jaar, dat is toch geweldig? Met onze grootse plannen, ziet het ernaar uit dat tegen 2022 maar liefst 3,4 miljoen mensen per jaar kunnen genieten van al het moois dat we met MSC Cruises te bieden hebben. Dat is wel een toast waard, op dit schip dat mooier is dan ooit!”

Reageer!

Laat weten wat jij van dit artikel vindt...
Kom je hier vaker? Regel een plaatje bij jouw reacties m.b.v. een gravatar!

*