Oktober = Cruisemaand

30 juli 2012 door  
Opgeslagen in Cruisenieuws

Carnival Cruise Lines is gespecialiseerd in cruises voor jonge gezinnen en liefhebbers van fun en entertainment!

Met de lancering van de totaal vernieuwde website www.dutchcruisecouncil.nl is het startsein gegeven voor Oktober = Cruisemaand. In deze actiemaand van de Dutch Cruise Council (DCC) staan reisbureaus in Nederland helemaal in het teken van de, snel groeiende, cruisemarkt. Oktober is hét moment voor reizigers om zich te oriënteren op het nieuwe aanbod cruisevakanties en aantrekkelijke vroegboek-aanbiedingen. De nieuwe, fors uitgebreide website dutchcruisecouncil.nl voorziet in de stijgende behoefte aan neutrale informatie over cruises.

De site is een bron van praktische informatie over vrijwel alles dat met cruises te maken heeft. Tal van aspecten komen aan bod. Zo vind je er gegevens, tips en suggesties over vaargebieden, rederijen en de schepen. Door middel van video’s (Youtube-kanaal) en foto’s neemt de bezoeker ook een kijkje aan boord en krijgt hiermee een compleet beeld van de verschillende schepen en mogelijkheden. Daarnaast is er aandacht voor veelgestelde vragen zoals ‘Wat is inbegrepen?’ en ‘Zijn alle cruises hetzelfde?’.

Speciaal voor reisagenten organiseert de Dutch Cruise Council een roadshow door het land met 16 deelnemende cruisemaatschappijen. Ook toeristische opleidingen zijn bij de actiemaand betrokken, zo maken studenten van de NHTV (Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer) een promotietour langs reisbureaus.

‘Nu steeds meer reizigers de cruisevakantie ontdekken, neemt ook de behoefte aan aanvullende en specifieke informatie toe. Met de cruisemaatschappijen binnen de Dutch Cruise Council werken wij samen om zowel het reisbureau als de klant zo optimaal mogelijk te informeren en te enthousiasmeren’, zegt voorzitter Nico Bleichrodt van de Dutch Cruise Council.

Dutch Cruise Council
De Dutch Cruise Council (de vereniging van cruiserederijen en diens generaal-agenten op de Nederlandse markt) werkt actief aan promotionele activiteiten voor de consument, reisagent en media. Het belangrijkste doel is de totale Nederlandse cruisemarkt te vergroten en het cruiseproduct te promoten als een bereikbare en geweldige vakantie-ervaring. De activiteiten van de Dutch Cruise Council spitsen zich niet alleen toe op promotie, maar juist ook op het verstrekken van neutrale informatie over de cruisevakantie. Hierin past ondermeer het educatieve aspect en het geven van trainingen of informatiebijeenkomsten voor reisagenten, cruisespecialisten en toeristische opleidingen. Begin 2012 is Disney Cruise Line toegetreden als nieuw lid van DCC en recentelijk ook AIDA Cruises.

De Dutch Cruise Council telt 17 leden:
AIDA Cruises, Carnival Cruise Lines, Costa Cruises, Crystal Cruises, Disney Cruise Line, Fred. Olsen Cruise Lines, Hapag Lloyd Cruises, Holland America Line, MSC Cruises, NCL Freestyle Cruising, Oceania Cruises, Regent Seven Seas Cruises, Star Clippers, SeaDream Yacht Club, Silversea Cruises, Seabourn, Windstar Cruises. Geassocieerde leden zijn Amsterdam Cruise Port en Cruise Port Rotterdam

Reageer!

Laat weten wat jij van dit artikel vindt...
Kom je hier vaker? Regel een plaatje bij jouw reacties m.b.v. een gravatar!

*