Het vliegend tapijt van de oceaan

10 september 2013 door  
Opgeslagen in Cruisegebieden, Cruisenieuws

Terug naar de wereld van handelaren, wonderlampen en woestijnen – maar ook van moderne shopping malls, fonkelende wolkenkrabbers en toprestaurants. Vanaf november vaart de MSC Lirica uit naar de oosterse mystiek van Oman, Dubai en Abu Dhabi. Eenmaal ter plekke zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, paleizen en geschiedenis of juist in de indrukwekkende natuur van zandduinen, kalkrotsen en oases. En er is meer goed nieuws: de speciale Fly en Cruise pakketten naar Dubai zijn tijdelijk extra voordelig.

MSC_LIRICA_vaart_bij_de_Pieren_met_bestemming_Hamburg_6-8-2012

Modern en traditioneel in één bijzondere reis
Wie deze winter warm wil doorbrengen doet er goed aan eens een kijkje te nemen bij MSC Cruises. Op 5 november vertrekt de MSC Lirica uit het Italiaanse Genua om in 19 dagen via de Middellandse zee naar Dubai te varen. Daar vandaan voert het schip tussen 30 november 2013 en 29 maart 2014 een serie achtdaagse cruises uit naar Abu Dhabi, Khor al Fakkan (VAE), Muscat en Khasab (Oman). Hoogtepunten van deze reis laten dezelfde contrasten zien als de bestemmingen. Futuristische gebouwen, shopping malls en een bruisend nachtleven zijn te vinden op de grens met het traditionele leven en de ongerepte woestijn. Zo kun je in de wereld van 1000 en 1 nacht duiken en tegelijkertijd genieten van alles wat de toekomst ons te bieden heeft. The best of both worlds, die samenkomt in één bijzondere reis.

Schitterende witte zandstranden, archeologie en prachtige moskeeën delen het uitzicht met ultramoderne winkel- en ontspanervaringen. Uit elke eeuw is iets op een manier vermengd, die inspirerend én uniek is. Zelfs als je verwacht om verrast te worden, blijft dit magische land en zijn kristallijne zeeën je absoluut verbazen.

Zonnige winter
Excursies die tijdens deze cruise worden aangeboden, geven een nog vollediger beeld van wat deze regio te bieden heeft. Zo vertrekken vanuit Khor al Fakkan tours naar de beroemde wadi’s, oases en de ruige Masafi en Hajar gebergtes. Ook een trip naar Fossil Rock, de oudste moskee in de VAE met fossielen van 80 miljoen jaar oud, is ongekend indrukwekkend. In Muscat staan bezoeken aan paleizen, moskeeën en de oude stad op het programma. Een ontspannende cruise met een traditionele Arabische dhow is de perfecte manier om Khasab, ook wel het Noorwegen van Arabië, te verkennen. Vanzelfsprekend wordt ook de moderne wereld van Dubai en Abu Dhabi niet overgeslagen. De Fly en Cruise pakketten zijn inclusief rechtstreekse vluchten naar Dubai met Emirates Airline, extra voordelige vertrekdata zijn 7 en 14 december, 4, 11, 18 en 25 januari en 1 en 8 februari.

Jumeirah Beach Hotel

Reageer!

Laat weten wat jij van dit artikel vindt...
Kom je hier vaker? Regel een plaatje bij jouw reacties m.b.v. een gravatar!

*