Grachtenfestival Amsterdam

19 augustus 2013 door  
Opgeslagen in Cruisenieuws

grachtenfestival prinsendam

Het Amsterdamse festival, dat 16 augustus van start ging, trekt jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers en zal nog doorgaan tot en met zondag 25 augustus. Alle optredens vinden plaats op bijzondere locaties in het centrum van de stad. De Prinsendam, met een capaciteit van “slechts” 835 passagiers het kleinste schip van Holland America Line, is een van de meest spectaculaire locaties van het festival.

Het exclusieve concert vond plaats aan boord van het elegante schip de Prinsendam. Het was vandaag slechts de tweede keer dat een Grachtenfestival-concert werd uitgevoerd op een schip. Het Spaanse duo, twee internationale koperblazers (trombonist Victor Belmonte en tubaïst Guillermo Collazo), speelde een feestelijk programma van Spaanse folklore en muziek van Albéniz en de Falla in de theaterzaal “Showroom at Sea”.

prinsendam amsterdam

Grachtenfestival Amsterdam 2013: concert op het ms Prinsendam

Holland America Line
De Holland Amerika Lijn werd in 1873 opgericht. Door de eeuwen heen werd de rederij voornamelijk gebruikt om meer dan 850.000 immigranten naar een leven in de ‘Nieuwe Wereld’ te vervoeren. Nu worden de schepen ingezet voor vakantiecruises en varen zij langs zeven continenten om hun gasten de wereld te laten zien.

De Prinsendam is al jaren lang een geliefd schip, dat vroeger onder de naam Royal Viking Sun voer. In 2002 is het schip, na een renovatie, onder de vlag van Holland America Line gekomen. De MS Prinsendam ademt een gevoel van ruimte en verfijnde ambiance uit. Op de MS Prinsendam vind je prachtige teakhouten dekken, zonnige ruimtes, intrigerende antiquiteiten maar ook speciale kunst.

Dit eerder kleine schip, in vergelijking met de andere schepen van de vloot, dankt haar bijnaam als ‘the elegant explorer’ vooral aan haar grootte. Doordat de beperkte omvang kan dit schip ook de kleinere havens bezoeken. En het zijn net die minder druk bezochte havens die ervaren reizigers wensen te ontdekken.

De Baltische Schatten
Op maandag 19 augustus meerde de Prinsendam slechts voor een dag aan bij de Passenger Terminal Amsterdam. Na het concert vertrok de Prinsendam voor een veertiendaagse cruise naar de Oostzee en de Baltische Staten, met als eerste stop Sassnitz (Duitsland), de grootste stad op het eiland Rügen en ook wel de poort naar Scandinavië genoemd. Zo ontdek je de parels van de Oostzee, zoals Tallinn, Riga, Sint Petersburg, Helsinki, Stockholm en Kopenhagen!

Omdat het schip slechts kort in Amsterdam aanmeerde en er ruim 800 nieuwe gasten aan boord kwamen, was het extra bijzonder dat het concert aan boord kon plaatsvinden. Wim van de Laak, PR-medewerker van het Grachtenfestival Amsterdam, liet weten dat het concert aan boord van het ms Prinsendam een van de best verkopende concerten van het festival was. “Het concert was binnen no-time uitverkocht,” aldus van de Laak. Niet verwonderlijk, vanwege de unieke locatie. Met meer dan 150 aanwezigen zat het theater van het schip vol met muziek- en cruiseliefhebbers. Naast het bijwonen van een geweldig concert kregen bezoekers ook een voorproefje van het leven aan boord van het Holland America Line schip.

HAL prinsendam

Na het concert op 19 augustus vertrok de Prinsendam voor een veertiendaagse cruise naar de Oostzee en de Baltische Staten

Grachtenfestival Amsterdam
Het Grachtenfestival Amsterdam laat een breed publiek, op een andere manier kennismaken met klassieke muziek en geeft daarbij alle ruimte aan jong toptalent om op te treden op bijzondere locaties. Het Grachtenfestival Amsterdam bestrijkt een breed spectrum en beperkt zich bewust niet tot een instrument of muzikale stroming. Door deze wijze van presenteren biedt het de mogelijkheid jong talent verscheidene jaren te volgen en hen een podium op maat te bieden. Door de combinatie van locatie en repertoire wordt klassieke muziek, uitgevoerd op hoogstaand niveau, op een laagdrempelige manier gepresenteerd. Dat is wat het Grachtenfestival uniek maakt in de wereld.

Voor meer informatie over het Grachtenfestival bezoek je: www.grachtenfestival.nl of volg Holland America Line op Twitter, Facebook en het Holland America Blog.

Reageer!

Laat weten wat jij van dit artikel vindt...
Kom je hier vaker? Regel een plaatje bij jouw reacties m.b.v. een gravatar!

*