Reistrend: Expertcation

25 oktober 2012 door  
Opgeslagen in Cruisenieuws

De Nederlandse toerist heeft behoefte aan bezinning en wil zich verrijken, juist op vakantie. De reistrend “expertcation” is volgens reistrendwatcher Tessa aan de Stegge van het toeristische trendbureau Cherry Picker de perfecte vakantie voor wie méér wil dan zonnebaden en op zoek is naar persoonlijke ontwikkeling op vakantie.

Wie tijdens zijn vakantie wat wil opsteken gaat dus tegenwoordig op expertcation. Deze expert-vacations sluiten vaak aan bij de persoonlijke passies van reizigers. De één wijdt er z’n volledige vakantie aan, de ander beschouwt het als een leerzaam onderdeel van z’n vrije dagen. Hoofddoel van de expertcation is iets leren. Deze reistrend komt voort uit de trends “do-it-yourself” en “mindfullness”, ook speelt de globalisering en de daaruit voortvloeiende behoefte “do as the locals do” een grote rol.

Expertcation voor elke generatie
Van beeldhouwen op een Grieks eiland tot de tango leren in Buenos Aires. Bezinning in een Indiase ashram of juist een snelcursus Thais koken in Bangkok. Het Spaans leren in Alicante wordt van de troon verstoten door een cursus Chinees in Sjanghai. De expertcation is er voor alle generaties. Ook kinderen en ouderen van dagen waarderen een stukje verdieping tijdens hun vakantie. Kinderen logeren bij de Berbers in Marokko of gaan sterren kijken om meer over het heelal te leren. Ook vogels spotten op de oer-Hollandse Veluwe of op Texel kan goed aansluiten bij de persoonlijke passies van reizigers. De oudere generatie relaxt op een “knitting cruise”.

Reageer!

Laat weten wat jij van dit artikel vindt...
Kom je hier vaker? Regel een plaatje bij jouw reacties m.b.v. een gravatar!

*