Cruisen vanaf Rotterdam

27 april 2012 door  
Opgeslagen in Cruisenieuws

Op 2 mei aanstaande arriveert het vlaggenschip ms Rotterdam van Holland America Line aan de Wilhelminakade, haar nieuwe thuishaven in Rotterdam. Het welkomstcomité bestaat onder meer uit burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Deze datum markeert het moment dat Holland America Line voor het eerst, gedurende het hele jaar rondreizen vanuit Nederland zal maken, waaronder nieuwe routes naar de Middellandse Zee, het Caribische gebied en Azië.

Ms Rotterdam (1.404 gasten), gedoopt door HKH Prinses Margriet in 1997, vertrekt dit jaar vanuit Rotterdam voor cruises in alle windrichtingen -oost, west, noord en zuid- met een lengte van zeven tot 90 dagen. Met een uitgebreid aanbod introduceert Holland America Line tal van nieuwe reismogelijkheden voor alle vakantiegangers. In totaal maakt ms Rotterdam in de komende 12 maanden 21 rondreizen vanuit Rotterdam.

“Holland America Line heeft diepe wortels in Rotterdam, die dateren van bijna 140 jaar geleden. Het is dan ook zeer terecht dat één van onze vlaggenschepen hier het gehele jaar haar thuisbasis heeft,” zegt Nico Bleichrodt, senior director sales Noord en Centraal Europa van Holland America Line. “Eersteklas cruisen is nu comfortabeler dan ooit tevoren. Reizigers hoeven niet eerst naar een buitenlandse vertrekhaven te reizen en onze nieuwe routes naar warme bestemmingen in de herfst en winter, zijn erg aantrekkelijke alternatieven.”

Indrukwekkende landschappen, fjorden en bruisende steden
Dit voorjaar en zomer maakt ms Rotterdam zeven- en 14-daagse cruises naar fascinerende steden en indrukwekkende natuur in Scandinavië, Schotland, de Noordkaap, de Baltische staten en St. Petersburg. Vanaf september vaart het schip in het najaar naar zonnige bestemmingen en maakt onder meer een 14-daagse cruise naar Spanje en Portugal, met een bezoek aan Lissabon, Gibraltar, Cadiz/Sevilla, Almeria en Barcelona. Tijdens de 17-daagse cruise ‘het Moorse Rijk’ worden historische steden en bezienswaardigheden bezocht, waaronder Rome, Valencia, Barcelona, Cartagena, Ibiza en Sevilla. Eveneens nieuw zijn de 17- en 18-daagse cruises naar de Canarische Eilanden met ‘calls’ in Madeira, Casablanca en Lissabon. De tarieven beginnen bij € 599 per persoon, op basis van twee personen per stateroom voor een zevendaagse reis naar de Noorse Fjorden.

Bijzondere routes naar het Caribische Gebied en Azië
Op 2 november vertrekt ms Rotterdam voor een bijzondere 34-daagse rondreis naar de zonnige Caraïben waarbij een bezoek wordt gebracht aan de voormalige Nederlandse Antillen Aruba, Bonaire en Curaçao, evenals andere fascinerende eilanden waaronder Barbados, Trinidad, St. Maarten en St. Lucia.

In januari 2013 staat een unieke reis op het programma en kunnen gasten inschepen voor een 90-daagse ‘Passage to the Far East’ met het ms Rotterdam. De cruise neemt hen mee op een oostelijke route via Spanje, Griekenland, Dubai, India naar Indonesië en weer terug naar Rotterdam. Deze buitengewone reis kan ook in deelsegmenten van 37 tot 53 dagen worden geboekt.

Reageer!

Laat weten wat jij van dit artikel vindt...
Kom je hier vaker? Regel een plaatje bij jouw reacties m.b.v. een gravatar!

*