Cruise highlights in Hamburg

4 juni 2014 door  
Opgeslagen in Cruisenieuws

Hamburg Cruise Days 2012

Komende zomer staat de haven van Hanzestad Hamburg volledig in het teken van cruiseschepen. Gedurende het seizoen vinden verschillende ‘cruise-evenementen’ plaats en gooien meer dan 150 reusachtige exemplaren hun anker uit. Kers op de taart zijn de Hamburg Cruise Days van 1 tot en met 3 augustus.

Drie grote cruise-evenementen maken het deze zomer extra de moeite waard om Hamburg te bezoeken. De aftrap van het festivalseizoen is op 12 juni. Dan is er een groot feest met live-acts en vuurwerk ter ere van de doop van de ‘Mein Schiff 3’ – het nieuwe cruiseschip van TUI Cruises.

Hamburg Cruise Days
Van 1 tot en met 3 augustus vinden voor de vierde keer de Hamburg Cruise Days plaats. Hier kunnen bootfanaten genieten van een flinke dosis maritieme flair, spectaculaire parades en live muziek. Een van de hoogtepunten is het werk van lichtkunstenaar Michael Batz, die de haven en de rivier de Elbe met nachtblauwe installaties in een Blue Port zal veranderen.

Koningin van de zee
Op 19 juli is het precies 10 jaar geleden dat de Queen Mary 2, het grootste passagiersschip ter wereld, voor het eerst in Hamburg aanmeerde. Daarom wordt de Queen Mary 2 op 19 juli weer feestelijk onthaald, met onder andere een spectaculair vuurwerk. Voor de fans zijn er speciale havenrondvaarten die rakelings aan het immense schip voorbij gaan. Het cruiseschip – ook wel de ‘Koningin van de zee’ genoemd – bezoekt Hamburg gedurende het seizoen maar liefst negen keer.

MSC Magnifica 2010 - Taufe/Christening 13

Van industriële haven tot internationale cruisebestemming
Met het prestigieuze Hafencity, het grootste stedenbouwkundige project van Europa, een nieuwe aantrekkelijke Hafenpromenade en de komst van een derde cruise-terminal ontwikkelt de haven van Hamburg zich in rap tempo tot een waar ‘maritiem mekka’. “Ook de grote vraag van cruiseliefhebbers naar Hamburg heeft er aanzienlijk aan bijgedragen dat het maritieme karakter van de stad zich in de hoofden van mensen heeft verankerd. Het noorden van Duitsland biedt daarmee een authentieke reisbestemming met internationale uitstraling”, aldus Dietrich von Albedyll, directeur van de Hamburgse toerisme-organisatie. Hamburg verwacht dit seizoen meer cruisegasten dan ooit. Maar liefst 187 schepen van 23 verschillende rederijen meren in de Noord-Duitse havenstad aan, met in totaal meer dan 600.000 gasten.

Cruise-fans kunnen bij Hamburg Tourismus speciale ‘maritieme arrangementen’ boeken vanaf 99 euro per persoon, inclusief overnachtingen en diverse extra’s. Meer informatie over deze arrangementen en de maritieme zomer highlights: hamburg-travel.com

Reageer!

Laat weten wat jij van dit artikel vindt...
Kom je hier vaker? Regel een plaatje bij jouw reacties m.b.v. een gravatar!

*