Cruise event 2013

24 oktober 2013 door  
Opgeslagen in Cruisenieuws

cruise-event

Cruisen is voor iedereen! Dat is wat de nieuwe cruisebeurs je graag laat zien! In de Passenger Terminal in Amsterdam vindt dit jaar op 24, 25 en 26 oktober 2013 de nieuwe cruisebeurs ‘TRAVEVENT Cruisereizen’ plaats. Tijdens het event word je van informatie voorzien door middel van seminars, door de exposanten en er is zelfs een scheepsbezoek mogelijk.

Is cruisen echt voor iedereen? CruiseReizen nam een kijkje en doet verslag!

Opening TravEvent Cruisereizen
Donderdagmiddag is in de Passenger Terminal Amsterdam het TravEvent Cruisereizen van start gegaan. De directeur van de ANVR, Frank Oostdam, opende om 13:00 uur ’s middags de driedaagse beurs. De organisatie, CLIA Nederland en ANNONU Events, hoopt de komende dagen meer dan 5.000 cruiseliefhebbers te verwelkomen. Ruim 3.400 mensen hebben zich vooraf geregistreerd voor een toegangsticket.

cruisebeurs-PTA

Op de cruisebeurs staan 33 stands en er zijn veel rederijen en cruise-aanbieders aanwezig om je te informeren over alle mogelijkheden. Iedereen heeft volop de gelegenheid om met de individuele rederijen te praten. Stel vragen aan de experts, stel jouw droomcruise samen, en boek direct eventueel direct je reis! Het cruise-event is eigenlijk een platform waar de online aanbieder zelf het reisbureau wordt voor drie dagen, twee keer per jaar.

seminars-presentatiesSeminars
Er zijn diverse presentaties van cruisemaatschappijen te bezoeken in een van de twee zalen. Op de verschillende seminars wordt uitgelegd hoe een cruise werkt, wat de mogelijkheden zijn en welke landen en steden je allemaal kunt aandoen.

Er zijn twee zalen ingericht in de Passenger Terminal; een met presentaties voor kleinschalige cruiserederijen en een met presentaties voor cruiserederijen voor alle leeftijden. In de eerste zaal worden seminars gehouden door rederijen als Fred. Olsen, Hapag-Lloyd, Oceania Cruises, Seabourn, Star Clippers, Crystal Cruises, Silversea en Regent Seven Seas.

Laat je verleiden door prachtige uitspraken als:

 • Thuiskomen, over de hele wereld
 • Op ontdekkingstocht door de wereld
 • Voor reislustige gastronomen
 • Weg van de massa, pure verwennerij
 • Cruise op zeilschepen
 • Rust, ruimte en relaxen
 • Galapagos, Antarctica en andere exotische bestemmingen
 • Ultra all-inclusive cruisen

In de tweede zaal worden presentaties en seminars gehouden door cruiserederijen voor alle leeftijden, zoals Disney Cruiselines, Select Voyages, Holland America Line, MSC Cruises, Costa Cruises, Norwegian Cruise Line en AIDA Cruises.

Hier wordt je verleid door slogans als:

 • Cruisen doe je nu
 • De magie van een cruise
 • Cruisevakanties met een hollands tintje
 • Van A tot Z geregeld voor het hele gezin
 • Een sensatie voor alle leeftijden
 • Bepaal je eigen cruise, doe wat je wilt!
 • Moderne lifestyle

Een heel divers aanbod
Je vindt informatie van luxe cruises tot natuurcruises, van 50+ cruises tot avontuurlijke cruises, van strand & eilanden cruises tot familiecruises. Met het MS Bremen maak je zelfs unieke expeditiecruises!

cruise-event-ms-bremen

Scheepsbezoek
Op donderdagmiddag ligt het cruiseschip AIDAsol aangemeerd bij de cruiseterminal en op vrijdag en zaterdag is het luxe riviercruiseschip van Select Voyages van dichtbij te bewonderen. Wanneer je je tijdig aanmeldt, kun je de MS Serenity van Select Voyages zelf bezoeken! Vijftig gelukkige prijswinnaars van de Telegraaf mochten donderdagmiddag al een kijkje nemen aan boord van de AIDAsol.

travevent-cruisereizen

cruiseevent kidsTijdens dit event maak je kennis met rederijen en touroperators die reizen aanbieden op allerlei soorten schepen. Grote schepen, kleinere schepen, riviercruises of zeiljachten. Of je nu een zeecruise wil maken, een complete zeilvakantie, een riviercruise, een wereldcruise, je vindt alle informatie op de cruisebeurs. Ook voor de kids is er voldoende te zien en te beleven.

Cruisen is ‘hot’
Cruisereizen winnen snel aan populariteit en een cruise is voor iedereen; van jong tot oud, voor gezinnen en singles, voor avonturiers en liefhebbers van luxe. Een cruisereis vormt een prima alternatief voor vrijwel elke vakantie. Als alternatief voor een stedentrip maak je een cruise langs Barcelona, Venetië, Dubrovnik en Athene. Als alternatief voor een natuurvakantie maak je een cruise naar de Noorse Fjorden of Alaska. En als alternatief voor een verre vakantie (long haul) maak je een cruise naar Zuid-Amerika.

Tickets cruisebeurs ‘TRAVEVENT Cruisereizen’ met korting
De beurs is vrijdag 25 oktober en zaterdag 26 oktober geopend van 10:00-17:00 uur. Wanneer je je vooraf alvast registreert betaal je € 7,50 voor twee personen, in plaats van € 10,00 aan de kassa op het evenement. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis naar binnen.

cruisebeurs-amsterdam

Reageer!

Laat weten wat jij van dit artikel vindt...
Kom je hier vaker? Regel een plaatje bij jouw reacties m.b.v. een gravatar!

*