Costa Deliziosa gestrand in Valencia

19 mei 2014 door  
Opgeslagen in Cruisenieuws

valencia-costa-deliziosa

De Costa Deliziosa, 4 jaar oud, leed tijdens haar cruise van 11 nachten westelijke Middellandse Zee een stroomstoring in Valencia en blijft in de haven totdat de oorzaak van de storing is vastgesteld. De blackout gebeurde gisteren (18 mei) rond 6 uur ’s avonds (lokale tijd), vlak voordat het schip de haven zou verlaten. Het duurde een paar uur voordat technici erin slaagden om de storing te verhelpen.

In een verklaring heeft Costa Crociere benadrukt dat het schip noch de passagiers in gevaar waren. De passagiers zijn onmiddellijk op de hoogte gebracht over het incident. Ondanks dat ingenieurs de essentiële diensten hebben kunnen herstellen, zal cruiseschip niet proberen terug te varen naar Italië. Het cruiseschip zal in de haven blijven totdat de oorzaak van de storing is gecorrigeerd.

costa-deliziosa-valencia

Huidige cruise beëindigd
Hoewel het onduidelijk is hoe lang de reparaties precies zullen duren, heeft het schip haar huidige cruise beëindigd. De Costa Deliziosa was onderweg van Casablanca en Lissabon naar Italië. Costa werkt aan alternatieven om ervoor te zorgen dat hun passagiers nog steeds kunnen genieten van hun geplande vakantie. Zo zijn er extra excursies in Valencia gepland voor de passagiers aan boord, terwijl het schip in de haven blijft. Ook ontvangen zij een terugbetaling van 50 procent over de cruiseprijs en per passagier een 100 euro voor onboard krediet als compensatie. Er zullen chartervluchten naar Rome en Genua worden ingezet voor de passagiers die moesten uitstappen in deze havens.

Aanstaande cruise geannuleerd
Ook de geplande cruise, 13 nachten oostelijke Middellandse Zee cruise van Civitavecchia op dinsdag 20 mei of van Savona op 21 mei, is gecanceld. De duizenden mensen die momenteel al in Rome zijn, denkend dat ze aan boord zullen gaan van het cruiseschip dat in Spanje blijft, krijgen de keuze voor 50% restitutie en gratis een andere cruise, of een volledige terugbetaling en een voucher van 250 euro. Beiden moeten worden gebruikt voor het einde van het jaar.

Laatste nieuws van 21 mei
Na voltooiing van de reparatiewerkzaamheden, wordt het schip nu verwacht op 23 mei in Savona aan te komen, voor een Zwarte Zee-cruise van 11 nachten. Met gasten die deze cruise geboekt hebben (de cruise die oorspronkelijk gepland was te beginnen op 21 mei) wordt de nieuwe herziene planning doorgenomen. Costa zal deze passagiers 25% van de prijs die zij betaald hebben voor de cruise restitueren, alsmede 100 euro boordkrediet (korting op de rekening aan boord). Ook wordt hen twee overnachtingen in een 4-sterren hotel aangeboden.

Hoewel een cruiseschip dat onverwachts op het laatste moment uit dienst gaat, een ernstige overlast voor de passagiers is, is het pas een echte ontbering voor de bemanningsleden die fooien verdienen. Zij krijgen geen inkomen voor de komende twee weken. Al met al een enorme kostenpost voor de rederij.

Reageer!

Laat weten wat jij van dit artikel vindt...
Kom je hier vaker? Regel een plaatje bij jouw reacties m.b.v. een gravatar!

*