Carnival Funship 2.0

16 november 2013 door  
Opgeslagen in Cruisenieuws

Blue-Iguana-Cantina

Als je dacht dat er niet méér plezier kon zijn op de schepen van Carnival, dan had je het mis. Fun ship 2.0 is de volgende golf van innovatie bij Carnival. Het project kost 500 miljoen dollar en wordt geleidelijk uitgerold over de gehele Carnival-vloot.

Funships 2.0
Nieuw aan boord bij de Funships 2.0 zijn onder meer de RedFrog Rum Bar, BlueIguana Tequila Bar, Library Bar, EA SPORTS Bar, Alchemy Bar, Guy’s Burger Joint, BlueIguana Cantina, Punchliners Comedy Club, Hasbro: The Game Show, Playlist Productions en DJ IRIE Spin’versity aan.

In oktober 2011 is het eerste schip omgetoverd tot een Carnival Funship 2.0; Carnival Liberty. In 2012 volgden de Carnival Breeze, het nieuwste schip van Carnival (gebouwd in 2012), de Carnival Dream uit 2010, Carnival Conquest, Carnival Glory en Carnival Splendor. In 2012 werd besloten dat ook de Carnival Destiny omgeturnd zou worden, dus begin 2013 is het schip bij Fincantieri in Triëst (Italië) het droogdok ingegaan voor haar 115 miljoen euro kostende, 49-daagse transformatie.

In mei kwam het schip tevoorschijn en de make-over was zo extreem, dat het schip werd omgedoopt tot de Carnival Sunshine. De veranderingen waren niet alleen cosmetisch van aard; Carnival heeft ook de liften, airconditioning units, elektrische stations en wasmachines vervangen. De nieuwe apparatuur is ontworpen om het brandstofverbruik te verminderen, als onderdeel van de pogingen van Carnival om over te gaan naar een groenere vloot.

Op de planning staan nog drie Fantasy Class-schepen (Carnival Paradise, Carnival Elation en Carnival Imagination), twee Conquest Class-schepen (de Carnival Freedom en de Carnival Valor), twee Spirit Class-schepen (de Carnival Legend en de Carnival Pride), en een Triumph Class-schip (de Carnival Victory).

Reageer!

Laat weten wat jij van dit artikel vindt...
Kom je hier vaker? Regel een plaatje bij jouw reacties m.b.v. een gravatar!

*