Afvaart uit Venetie

1 juni 2013 door  
Opgeslagen in Cruise ervaringen, Cruisenieuws

Een cruise met vertrek of aankomst in Venetië is een absolute aanrader. Venetië is een prachtig beginpunt en eindpunt voor je cruise. Zowel de afvaart als de binnenkomst in deze Italiaanse stad is iets wat je nooit zal vergeten! De stad ligt in een lagune en de cruiseschepen varen via het Giudeccakanaal de stad in en uit. Het schip vaart direct langs het San Marco Plein, tussen alle kleine eilandjes van de stad door!

De afvaart uit Venetië is prachtig! Een cruise met vertrek of aankomst in Venetië is een absolute aanrader

Gondels, terrasjes langs het water en romantiek. Dat is typisch Venetië! Venetië is ook: verrukkelijk eten op iedere straathoek en de typisch Italiaanse gelato. En iedereen kent Venetië van de vele kanalen en talloze indrukwekkende bruggen. De stad is gebouwd op bijna 120 eilanden die met elkaar zijn verbonden door ruim 400 bruggen. De mooiste straat ter wereld vind je in Venetië, namelijk het Canal Grande van maar liefst bijna 4 km.

Veel cruises beginnen en/of eindigen in Venetië zodat je nog een paar dagen extra in de stad kan blijven. Met het vliegtuig kom je aan op Treviso Airport (op 30 km van Venetië) of Marco Polo Airport (12 km). Vanaf de beide vliegvelden brengt een bus je in ongeveer een half uur aan de rand van de stad (Piazzale di Roma), het plein waar je de busstations vindt en de laatste auto’s. De gele lijnboot met opschrift Alilaguna brengt je in anderhalf uur naar het San Marcoplein.

Venice Terminal Passeggeri
Cruiseschepen leggen aan bij de Venice Terminal Passeggeri vlakbij Tronchetto. Er zijn weinig taxi’s bij het havengebouw aanwezig, en de taxi’s die er staan zijn prijzig. Lopend is het ongeveer tien minuten naar Piazzala Roma. Vanaf het plein kan je lopend de stad in of een lijnboot, een grote busboot die alle grote haltes aandoet (de Vaporetto’s van de ACTV) nemen. Nummer 1 doet alle haltes langs het Canal Grande terwijl Vaporetto 2 alleen bij de grotere haltes aanlegt. Wie vaker van plan is te reizen per busboot doet er beter aan een 24-, of 72-uurs kaart te kopen. Tussen de cruiseterminal en het Piazzala Roma is ook een soort mono-rail verbinding aangelegd, de People Mover, waar je voor een euro mee kan reizen.

Highlights Venetië
Venetië bekijken kan op meerdere manieren. Je kan je met een gondel door het doolhof van kanalen laten varen! Echte romantiek beleef je als de gondelier die je rondvaart een ‘O solo mio’ serenade begint. Vanaf het water heb je een fantastisch uitzicht op de pleinen, de vele bruggen, straatjes en indrukwekkende bouwwerken. Door het compacte centrum kan je leuke stadswandelingen maken langs het San Marco plein, hét plein van Venetië met de gelijknamige basiliek, een van de vele winkeltjes of terrasjes op de beroemde Rialtobrug (Ponte di Rialto), de beroemde en oudste brug over het Canal Grande, en de Brug der Zuchten, die gebouwd is tussen het Dogepaleis (Pallazzo Ducale) en de gevangenis. Wandelend door Venetië maak je kennis met de onmetelijke rijkdom die deze Italiaanse stad heeft gekend. Je kan in Venetië heerlijk slenteren door de wijken waar niet veel toeristen komen en pas aan het einde van de dag teruggaan naar je cruiseschip met een van de lijnboten.

Gondels, terrasjes langs het water en romantiek. Dat is typisch Venetië!

Het eilandje Murano, 1,5 km ten noorden van Venetië, is al eeuwenlang beroemd om haar Venetiaans glaswerk. Bezoek er een glasblazerij of neem een kijkje in het Museo Vetrario di Murano, het glasmuseum in het Palazzo Guistinian. Voor het (glas)eiland Moreno moet je Vaporetto 5 nemen. Opstapplaats vanaf het schip is Piazzale Roma.

Cruisen vanaf Venetië
De meeste cruises die beginnen en eindigen in Venetië maken een prachtige route over de Oostelijke Middellandse Zee. Zo meren sommige cruiseschepen aan in Kroatië, in de oude steden Split en Dubrovnik. Ook wordt er veel gevaren naar Griekenland en Turkije. Santorini, Mykonos, Corfu, een greep uit de prachtige authentieke Griekse Eilanden. In Turkije wordt vaak aangemeerd in Istanbul, een bruisende stad die ieder wat wils te bieden heeft! Een rijke geschiedenis, veel winkel- en uitgaansmogelijkheden en culturele bezienswaardigheden.

Reageer!

Laat weten wat jij van dit artikel vindt...
Kom je hier vaker? Regel een plaatje bij jouw reacties m.b.v. een gravatar!

*