Buitenlandse valuta

22 juli 2014 door  
Opgeslagen in Cruciaal (tips)

krabi-thailand

Aan boord betaal je over het algemeen met je cruise card. Van de meeste rederijen ontvang je bij inscheping een cruise card die een aantal functies heeft; hutsleutel, identificatiebewijs om aan en van boord te gaan en betaalmiddel. De kosten van alle aankopen die je vervolgens aan boord doet, van drankjes en aankopen in de winkels, tot excursies, worden op de scheepsrekening bijgeschreven op vertoon van je cruise card.

Wanneer je bij inscheping de rederij daartoe gemachtigd hebt, wordt ter voldoening van je boordrekening je credit card automatisch belast. In alle andere gevallen dien je op de laatste avond de boordrekening te voldoen bij het kantoor van de Purser. Indien je niet over een credit card beschikt, zul je bij inscheping een borgsom moeten betalen.

Van boord?
Afhankelijk van de bestemming, kun je kiezen wat je aan land gaat doen. Ben je op een tropisch eiland in de Caribbean, dan wil je wellicht naar het strand of gaan snorkelen of duiken. Maar in Alaska wil je natuurlijk graag op zoek naar walvissen en beren! En in een Europese hoofdstad wil je vast wel wat cultuur opsnuiven. Iedere rederij organiseert excursies om aan je wensen tegemoet te komen, maar als je liever zelf op onderzoek uitgaat, kan dat natuurlijk ook. Bij aankomst staan er vrijwel altijd taxi’s klaar.

Meestal meert het schip af aan de kade en ga je via de loopplank van en aan boord. Soms, in kleinere en ondiepe havens, gaat het schip voor anker en word je met sloepen (tenders) naar de wal gebracht. Nadat het schip is aangekomen duurt het meestal nog even voordat je aan land kunt gaan omdat de lokale immigratie-autoriteiten het schip eerst moeten vrijgeven. Wacht dan rustig in een lounge totdat wordt omgeroepen dat je aan land kunt gaan.

Als je van boord gaat, kun je natuurlijk niet meer met je cruise card betalen. En zelfs een reis naar de mooiste vakantiebestemming kan op een teleurstelling uitlopen als je geen lokale valuta bij je hebt. In de praktijk blijkt namelijk dat wanneer je arriveert in een land waar niet met euro wordt betaald, je zonder lokaal geld op zak niet voorbereid bent op onverwachte situaties. Bovendien kan pinnen bij geldautomaten in het buitenland soms vrij prijzig zijn.

buitenlandse-valuta

Contant geld op zak vergemakkelijkt je vakantie en kan in bepaalde winkels of in taxi’s het enige betaalmiddel zijn. Bij GWK Travelex, de specialist in buitenlandse valuta, kun je terecht voor meer dan 40 populaire valuta zodat je optimaal en onbezorgd van je reis kunt genieten. Bovendien bespaar je op je valuta door online valuta te bestellen, want voor alle online valuta bestellingen geldt dat er geen provisie wordt berekend.

Prepaid valuta kaart voor op reis
In samenwerking met MasterCard verkoopt GWK Travelex tevens een prepaid card Cash Passport™. Deze betaalkaart is beschikbaar in 3 valuta: euro, Amerikaanse dollars en britse ponden. Cash Passport™ betaalkaarten werken als credit cards, echter kan je niet rood staan. Je stort geld op deze kaart en je kan wereldwijd online en in winkels betalen waar je een MasterCard logo ziet. Bovendien zijn de Cash Passport betaalkaarten beveiligd via chip en PIN en zijn ze niet gekoppeld aan een bank rekening. Hierdoor wordt het risico op fraude beperkt.

Als Cash Passport kaarthouder profiteer je tevens van unieke MasterCard aanbiedingen en krijg je geld terug gestort op je kaart bij iedere online bestelling die je via het cashback programma van MasterCard (www.haalmeeruitcard.nl) doet.

Reageer!

Laat weten wat jij van dit artikel vindt...
Kom je hier vaker? Regel een plaatje bij jouw reacties m.b.v. een gravatar!

*